Malala Yousafzai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Malala Yousafzai
ملاله یوسفزۍ
Gambar:Malala-yousafzai-pictures-09.jpeg
Ketua Majelis Anak Distrik Swat
Lungguh
2009–2011
Rerincèn priangga
Lair Cithakan:Country data PAK (1997-07-12) 12 Juli 1997 (umur 19)
Cithakan:Country data PAK Mingora, North West Frontier Province, Pakistan
Bangsa Pakistan
Agama Islam

Malala Yousafzai (ملاله یوسفزۍ}} Malālah Yūsafzay, (lair 12 Juli 1997; umur 19 taun) iku sawijining murid sekolah lan aktivis pendhidhikan saka kutha Mingora ing Distrik Swat provinsi Pakistan Khyber Pakhtunkhwa. Malala diweruhi minangka pawongan sing aktif ing babagan pendhidhikan lan aktivisme hak-hak perempuan ing Lembah Swat, nalika Taliban wis dilarang wektu isih sekolah. Ing wiwitan taun 2009, nalika isih umur watara 11 utawa 12, Yousafzai nulis ing blogé nganggo jeneng samaran kanggo BBC sacara detil ngenani kaya apa mirisé urip ing sangisoré pamarintahan Taliban, upayané kanggo nguwasani lembah, lan panemuné kanggo promosi pendhidhikan tumrap wanita. Ing taun 2014 Malala bebarengan karo Kailash Satyarthi antuk bebungah Nobel ing babagan perdamaian 2014 kanggo perjuangané nglawan penindasan anak-anak lan pemuda sarta kanggo antuk hak pendhidhikan.

Réferènsi[besut | besut sumber]