Malala Yousafzai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Malala Yousafzai
ملاله یوسفزۍ
Gambar:Malala-yousafzai-pictures-09.jpeg
Ketua Majelis Anak Distrik Swat
Linggih
2009–2011
Rerincèn dhiri
Lair Cithakan:Country data PAK (1997-07-12) Juli 12, 1997 (umur 21)
Cithakan:Country data PAK Mingora, North West Frontier Province, Pakistan
Bangsa Pakistan
Agama Islam

Malala Yousafzai (ملاله یوسفزۍ}} Malālah Yūsafzay, (lair 12 Juli 1997; umur 21 taun) iku sawijining murid sekolah lan aktivis pendhidhikan saka kutha Mingora ing Distrik Swat provinsi Pakistan Khyber Pakhtunkhwa. Malala diweruhi minangka pawongan kang aktif ing babagan pendhidhikan lan aktivisme hak-hak perempuan ing Lembah Swat, nalika Taliban wis dilarang wektu isih sekolah. Ing wiwitan taun 2009, nalika isih umur watara 11 utawa 12, Yousafzai nulis ing blogé nganggo sesinglon kanggo BBC kanthi detil ngenani kaya apa mirisé urip ing sangisoré pamaréntahan Taliban, upayané kanggo nguwasani lembah, lan panemuné kanggo promosi pendhidhikan tumrap wanita. Ing taun 2014 Malala bebarengan karo Kailash Satyarthi olèh bebungah Nobel ing babagan perdamaian 2014 kanggo perjuangané nglawan penindasan anak-anak lan nom-noman sarta kanggo olèh hak pendhidhikan.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Nobel Bedhamèn