Makunouchi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Makunouchi (幕の内弁当?) inggih punika salah satunggaling jinis bénto Jepang ingkang kondhang. Dhaharan punika kapérang saking ulam, daging, asinan, tigan (endhog) lan sayuran dipuntambah kaliyan sekul lan ugi umeboshi. Wonten ugi jinis sanèsipun kados déné sekul-kacang, sushi ulam, lan sup-sekul-daging

Bento makunouchi

Tembung makuno-uchi bento ("bento ing antawisipun adegan") punika asalipun saking Zaman Edo (taun 1603 dumugi 1867) ingkang dipuncawisaken wonten ing selaning nalika pagelaran teater nembe ngaso Noh lan Kabuki.

Wiwit saking Zaman Meiji, Makunouchi punika sampun dados bento ingkang limrah dipunsadé wonten ing setasiyun sepur[1]. Toko serba wonten ugi limrahipun nyadé bento kanthi nama Makunouchi. Sinaosa pilihan lan cacahipun jinis dhaharan ingkang wonten ing bénto Makunouchi punika béda-béda saben toko, limrahipun Makunouchi gadhah jinis dhaharan ingkang langkung kathah tinimbang pakèt dhaharan sanesipun ingkang dipunsamektakaken wonten ing toko kasebat, satemah reginipun ugi dados langkung awis.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Yoko Hani (January 5, 2003). "Japan's own meals on wheels". The Japan Times.