Mahmoud Dahoud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mahmoud Dahoud
Rusu21vsGeru21 (15).jpg
Dahoud ing taun 2016
Katerangan priangga
Tanggal lair (1996-01-01) 1 Januari 1996 (umur 23)
Papan lair Amuda, Syria
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 19
Karir nom
SC Germania Reusrath
Fortuna Düsseldorf
2010–2014 Borussia Mönchengladbach
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2017 Borussia Mönchengladbach 61 (7)
2017– Borussia Dortmund 8 (0)
Tim nasional
2014 Jerman U18 1 (0)
2014–2016 Jerman U19 3 (0)
2016– Jerman U21 12 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Mahmoud Dahoud (lair 1 Januari 1996) yaiku pemain bal-balan profésional Jerman sing main dadi gelandhang kanggo klub Borussia Dortmund lan timnas Jerman U21. Dhèwèké miwiti dhebut profésional kanggo pihak Bundesliga Borussia Mönchengladbach ing taun 2014 lan nglakoni 85 penampilan kanggo klub kasebut sadurungé mlebu Dortmund telung taun sabanjuré.

Ing pertandhingan internasional, Dahoud dadi wakil Jerman ing tingkat U18, U19 lan U21, lan dadi bagéyan saka U21 sing menang UEFA European U-21 Championship ing 2017.

Karir klub[besut | besut sumber]

Gladbach[besut | besut sumber]

Mahmoud Dahoud miwiti kariré ing tingkat junior kanggo klub bal-balan Langenfeld Germania Reusrath lan Fortuna Düsseldorf sadurungé mlebu ing Gladbach nalika umuré 14 ing taun 2010. Dhèwèké banjur nggarap limang mangsa sabanjuré dadi saya apik ing akadhemi Gladbach sadurungé nggabung ing tim pisanan ing 2014.[1]

Mangsa 2014-15[besut | besut sumber]

Tanggal 27 Agustus 2014, Dahoud dipasrahaken debut kapisananipun déning manajer Lucien Favre nalika menang 7-0 ing Liga Europa nglawan FK Sarajevo, nampi bangku kapindo ing menit 55 kanggé nggantosaken Christoph Kramer.[2][3] Seminggu sadurungé nggawé penampilan kapisanané kanggo Gladbach, Dahoud wis mlebu kontrak profésional kapisan, nyepakati kesepakatan kanggo njaga dhèwèké ing klub nganti Juni 2018.[4] Dhèwèké mung nggawé rong gol ing mangsa iki, siji ing Liga Europa nglawan Apollon lan liyané ing akhir mangsa nglawan Borussia Dortmund kanggo nggawé debut Bundesliga. Sawisé dhebut kasebut, Dahoud dados pemain kalairan Suriah kang kapisanan main ing Bundesliga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lusby, Jack (19 April 2016). "Who Is Mahmoud Dahoud and What Would He Bring to Liverpool?". Bleacher Report. Dijupuk 1 February 2018. 
  2. "Gladbach smash Sarajevo to reach Europa League". DW. 28 August 2014. Dijupuk 1 February 2018. 
  3. "Gladbach v Sarajevo Match Report". Goal. 28 August 2014. Dijupuk 1 February 2018. 
  4. "Borussia extends contract with Dahoud". Borussia Mönchengladbach. 21 August 2014. Dijupuk 1 February 2018.