Magna Carta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Magna Carta

Magna Carta (Basa Latin : "Piagam gedhé") iku piagam Inggris taun 1215 sing mbatesi kakuwasan Monarki Inggris, utamané Raja John, saka kakuwasan absolut.

Magna Carta iku asil saka ora sarujuké Paus lan Raja John lan baron ngenani hak raja: Magna Carta ngatur supaya raja mbatalaké sawetara hak lan ngregani sawetara prosedur legal, lan nampa yèn raja bisa diwatesi déning hukum. Magna Carta iku langkah pisanan jroning prosès sajarah tumuju marang panyusunan hukum konstitusional.

Dhaptar sing ngrawuhi[sunting | sunting sumber]

Para Baron, Bishop lan Abbot sing ngrawuhi panyusunan Magna Carta.[1]

Para Baron – penanggung kalaksanané Magna Carta Para Bishop – seksi Para Abbot – seksi
William d'Aubigny, Lord saka Belvoir Castle Stephen Langton, Archbishop saka Canterbury, Kardinal saka gréja suci Roma Abbot saka St Edmunds
Roger Bigod, Earl saka Norfolk and Suffolk Henry de Loundres, Archbishop saka Dublin Abbot saka St Albans
Hugh Bigod, Heir to the Earldoms saka Norfolk and Suffolk E., Bishop saka London Abbot saka Bello
Henry de Bohun, Earl saka Hereford Jocelin saka Wells, Bishop saka Bath and Wells Abbot saka St Augustine ing Canterbury
Richard de Clare, Earl saka Hertford Peter des Roches, Bishop saka Winchester Abbot saka Evesham
Gilbert de Clare, heir to the earldom saka Hertford Hugh de Wells, Bishop saka Lincoln Abbot saka Westminster
John FitzRobert, Lord saka Warkworth Castle Herbert Poore (aka "Robert"), Bishop saka Salisbury Abbot saka Peterborough
Robert Fitzwalter, Lord saka Dunmow Castle W., Bishop saka Rochester Abbot saka Reading
William de Fortibus, Earl saka Albemarle Walter de Gray, Bishop saka Worcester Abbot saka Abingdon
William Hardel, **Mayor saka the City saka London Gesakafrey de Burgo, Bishop saka Ely Abbot saka Malmesbury Abbey
William de Huntingfield, Sheriff saka Norfolk and Suffolk Hugh de Mapenor, Bishop saka Hereford Abbot saka Winchcomb
John de Lacy, Lord saka Pontefract Castle Richard Poore, Bishop saka Chichester (brother saka Herbert/Robert above) Abbot saka Hyde
William de Lanvallei, Lord saka Standway Castle W., Bishop saka Exeter Abbot saka Chertsey
William Malet, Sheriff saka Somerset and Dorset Abbot saka Sherborne
Gesakafrey de Mandeville, Earl saka Essex and Gloucester Abbot saka Cerne
William Marshall Jr, heir to the earldom saka Pembroke Abbot saka Abbotebir
Roger de Montbegon, Lord saka Hornby Castle, Lancashire Abbot saka Middleton
Richard de Montfichet, Baron Abbot saka Selby
William de Mowbray, Lord saka Axholme Castle Abbot saka Cirencester
Richard de Percy, Baron Abbot saka Hartstary
Saire/Saher de Quincy, Earl saka Winchester
Robert de Roos, Lord saka Hamlake Castle
Gesakafrey de Saye, Baron
Robert de Vere, heir to the earldom saka Oxford
Eustace de Vesci, Lord saka Alnwick Castle

Liya


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikisource
Latin Wikisource has original text related to this article:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Magna_Carta&oldid=870413"