Magas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Magas (ing basa Inggris)
Магас (ing basa Ruslan)
—  Inhabited locality  —
Magas001.jpg
Residence of President of Ingushetia in Magas
Magas kapernah ing Rusia
Magas
Magas
Coordinates: 43°10′N 44°49′E / 43.167°N 44.817°E / 43.167; 44.817Koordhinat: 43°10′N 44°49′E / 43.167°N 44.817°E / 43.167; 44.817
Coat of arms of Magas (Ingushetia).png
Status administratif
Negara Rusia
Federal subject Ingushetia
Ibukutha sakaIngushetia[butuh sitiran]
Statistik
Populasi (2008)354 inhabitants[butuh sitiran]
Time zoneCithakan:RussiaTimeZone
Founded1995[butuh sitiran]
Kodhe pos386000[butuh sitiran]
Kodhe tilpun+7 87345[butuh sitiran]

Magas (basa Ruslan : Мага́с) inggih punika kutha krajan saking Républik Ingushetia, Ruslan. Kitha punika wonten wiwit taun 1995; nggantosaken Nazran dados kutha krajan saking Républik Ruslan wonten taun 2002, nanging taksih wonten kinten-kinten 300 warga (taun 2005). Wonten sensus taun 2002 ditingali populasinipun namung wonten 275, ndadosaken kitha paling alit saha kutha krajan paling alit wonten Ruslan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Républik Ingushetia pisah saking kesatuan fédheral Ruslan wonten taun 1992, dadosaken pisahipun saking Républik Chechnya-Ingushetia. Nazran, paling ageng saking tigang kitha kasebat didadosaken kutha krajan sawetawsi; nanging kitha punika boten sanès kaliyan ancasipun. Wonten taun 1995, Présidhèn Ruslan Aushev manggihaken Magas, sapérangan kilomèter sisih kidul kitha Nazran, maringi nama kados sadèrèngipun Maghas. Kitha énggal punika kedahipun dipun-ginakaken sawetahipun kanggé kabetahan administratif. Pura kapresidenan saha gedung pamaréntahan diyasa nganggé gaya oriental, sapérangan wewengkon bisnis taksih wonten pambangunan. Status kitha punika dipuntepung wonten taun 2000. Kutha punika dikintenaken saged nampung 30,000 warga wonten jaman ingkang badhé wonten.