Maccabi Haifa F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maccabi Haifa F.C.
Maccabi Haifa FC.png
Jeneng jangkep Maccabi haifa Football Club
Peparab The Greens, The green monkeys
Diadegaké 1913
Lapangan Qiryat Eliezer, Haifa
Kapasitas 14.002
Ketua Israèl Itamar Chizek
Manajer
Liga Ligat ha'Al
2020/21 Juara
Seragam kandang
Seragam tandang

Maccabi Haifa F.C. minangka tim bal-balan Israèl ingkang main ing Divisi Utama Ligat ha'al. Tim punika markasipun wonten ing Haifa, Israèl, lan minangka satunggal péranganing tim ulah raga Maccabi Haifa. Dipundhirikaken taun 1913. Tim punika minangka Israèl ingkang angka 1 ingkang saged lolos dhateng fase grup Liga Champions UEFA.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Maccabi Haifa Football Club dipundhirikaken rikala taun 1913 ing kutha pelabuhan Haifa, ing Israèl. Tim punika rikala rumiyin minangka tim alit, ingkang rumiyin asring nelasaken wekdal wonten ing Liga Leumit lan liga-liga andhap. Tim punika ngandhapi lawan satunggal kuthanipun, Hapoel Haifa nalika samanten. Nanging ing masanipun tim punika ugi wantun sanget, asring nindakaken cara ofénsif, ingkang dipunwiwiti saking teknik lan passing caket. Taun 1942, tim punika mlebet babak final Israèl State Cup, nanging dipunasoraken 12-1 nalika nglawan Beitar Tel Aviv. Wonten ing taun 1962, tim punika ngasoraken Maccabi Tel Aviv 5-2 ing babak final State Cup. Tim punika ugi mlebet final ing taun 1963, nanging asor déning Hapoel Haifa 1-0.[2]

Pungkasanipun, wonten ing dekade 1980-an, Maccabi Haifa mlebet 'Klub Juara Israèl', pikantuk jawara kaping 3 (rikala mangsa 1983/1984, 1984/1985, lan 1988/1989). Nalika mangsa 1983-84, Maccabi Haifa menangaken kejuaraan pisananipun, nalika dipunlatih déning Shlomo Sharf lan general manager Yochanan Vollach, ngasoraken Beitar Jerusalem lan Hapoel Tel Aviv. Tim Yerukim (Ijem) punika dipunmangertosi saking "all-around-offense" lan ofensif, ingkang asring ngasilaken formasi defensif ingkang kirang saé saéngga dados asor.

Tim ingkang dipunlatih déning Sharf punika saged mainaken strategi kanthi 4 striker, kalebet: Moshe Selekter, Zahi Armeli lan Ronny Rosenthal ingkang dipunposisikaken ing titik lan lini tengah lan kasil yasa pertahanan ing sakitar kiper legendaris Avi Ran. Setunggal taun candhakipun, Maccabi Haifa saged dados jawara 2 wonten ing panemton kinerja. Nalika taun 1986 punika kicalan titel wonten ing tetandhingan final kontroversial nglawan runner-up Hapoel Tel Aviv. Gol tunggal ingkang dipundamel ingkang cocog kaliyan Gili Landau dipunaturaken gol saking posisi offside pasif, ingkang déning aturan ingkang sajatosipun ngasilaken ukuman diskualifikasi ancas lan imbang nol-nol, njamin juara. Amargi kiranging liputan TV, prakawis boten naté kapungkasaken. Nalika taun 1988, Maccabi Haifa ngasoraken Maccabi Tel Aviv 10-0 saperlu pikantuk kamenangan ingkang paling ageng ingkang naté dipunkasilaken.[3] Tetandhingan mau minangka tetandhingan ingkang misuwur ing kawruh bal-balan Israèl, déné boten dipunsiyaraken televisi. Sasampunipun punika, mbok manawi wiwitan saking persaingan antawising kekalih tim. Nalika taun 1989, ing tangan Amazzia Levkovic, klub menangakan kejuaraan sanès.[4]

Gelar[besut | besut sumber]

Pamain-juru main misuwur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]