Lykia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lycia (Λυκία)
Laladan ing Anatolai kuna
LokasiAnatolia kidul
MadegAbad kaping-15 nganti 14 SM (minangka Lukka)
1250–546 SM
BasaBasa Lykia
Kutha krajan historisXanthos
Provinsi RomawiLycia
Dunung Lykia ing Anatolia

Lykia (/[unsupported input]ˈlɪʃə/;[1] basa Lykia: Trm̃mis; Yunani: Λυκία) iku laladan ing Anatolia ing panggonan sing saiki dadi provinsi Antalya lan Muğla ing pasisir kidul Turki. Laladan iki naté dadi fédherasi kutha-kutha kuna lan banjur dadi provinsi ing Kakaisaran Romawi. Liga Lykia sing diadegaké taun 168 SM minangka fédherasi wiwitan kanthi prinsip-prinsip dhémokrasi, sing ing tembé mburi mèlu mrebawani Konstitusi Amérikah Sarékat.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Lycia". YourDictionary.com. Love To Know Corp. Dijupuk 2010-10-13. 
  2. Bernstein, Richard (September 19, 2005). "A Congress, Buried in Turkey's Sand". The New York Time. Diarsip saka sing asli ing 13 October 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]