Lucanica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lucanica di Picerno, produk sing asale saka sosis lucanica kuno


Lucanica minangka sosis daging babi pedesaan sing lemu, lemu ing masakan Roma Kuno .

Apicius nyathet minangka sosis pedhes, asap utawa daging babi sing asale saka Lucania ; [1] miturut Cicero lan Martial, nggawa pasukan Romawi utawa budak saka Lucania. [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jenkins, N.H. (2007). Cucina del Sole: A Celebration of Southern Italian Cooking. HarperCollins. p. 16. ISBN 978-0-06-072343-9. Dibukak ing May 19, 2016.
  2. Oxford Companion to Food
  3. Touring Club Italiano Le città dell'olio, 2001, Touring Editore pag. 237 ISBN 88-365-2141-X