Liu Gang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Liu Gang
Lair (1961-01-30)Januari 30, 1961
Liaoyuan, Jilin, Tiongkok
Alma mater Universitas Columbia
Karièr ngèlmiah
Babagan matematika, fisika

Liu Gang (lair tanggal 30 Januari 1961 ing Liaoyuan, Jilin) punika ahli fisika lan matematika Tiongkok. Panjenenganipun ugi pambangkang lan aktivis HAM misuwur. Liu punika advokat kabébasan sipil lan réformasi ing Republik Rakyat Tiongkok. Awit 1985, panjenenganipun mimpin obahan dhémokrasi ing Cina, kalebu Mbantah Tiananmen Square 1989.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.