Liquorice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liquorice
Liquorice wheels.jpg
Liquorice wheels
Jeneng liyanéBlack licorice
JinisConfectionery
Woworan pokokExtract of the roots of the liquorice plant, sugar, binding agent (starch, flour, gum arabic, or gelatin)
Buku masakan: Liquorice  Médhia: Liquorice

Liquorice ( Inggris Inggris ) utawa licorice ( Amerika Inggris ) ( /ˈlɪkərɪʃ, -ɪs/ LIK-ər-is(h) ) yaiku salah sawijining penganan sing biasane roso lan warna ireng kanthi ekstrak saka oyot tanduran minuman keras Glycyrrhiza glabra . Maneka macem-macem permen minuman keras diproduksi ing saindenging jagad. Ing Amerika Utara, licorice ireng dibedakake karo macem-macem jinis resep sing ora nganggo roso lan warna ireng kanthi ekstrak minuman keras nanging umume diproduksi kanthi bentuk tali kenyal utawa tabung. Dadi diarani "licorice ireng" bebarengan karo ekstrak anise uga roso nyebar ing bentuk manisan kayata jellybeans . Kajaba iku, macem-macem permen adhedhasar minuman keras liyane sing didol ing Inggris, kayata minuman keras minuman keras . Omben - omben Walanda lan Nordik kanthi khas ngemot klorida amonium lan ora natrium klorida, utamane uga ing minuman keras asin .