Lionel Caplan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lionel Caplan ya iku ahli antropologi saka Montreal, Quebec, Kanada kalairan 16 Novèmber 1931[1]. Caplan olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka ing McGill University (B.Comm.) taun 1954 lan olèh gelar MA lan Ph.D. saka School of Oriental and African Studies, London taun 1963 lan 1966[1]. Panlitian kang wis dilakoni Caplan ya iku ing padésan Népal wétan (1964), Dailekh Nepal wétan (1969), lan kutha Madras ing Indhi kidul (1974, 1981, 1991, 1996, 1999)[1][2]. Karya-karya kang wis tinulis déning Caplan ya iku antarané Land and Social Change in East Nepal: A Study of Hindu-Tribal Relations (1970), Class and Culture in Urban India: Fundamentalism in a Christian community (1987), lan Children of Colonialism: Anglo-Indians in a Postcolonial World (2001)[1]. Kajian antropologiné Caplan ya iku ing agama Kristen ing Madras lan dadi isu poskolonial lan hibriditas budaya[3]. Amarga iku, dadi sawiji pisumbangané ing bab Anglo-India[1][2][3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 115. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Professor Lionel Caplan | Staff | SOAS University of London". www.soas.ac.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-20. 
  3. a b "Papers of Professor Lionel Caplan - Archives Hub". Dijupuk 2017-12-20.