Lindsay Lohan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan utawa Lindsay Morgan Lohan ya iku aktris lan penyanyi kang lair ing New York, Amérika, nalika tanggal 2 Juli 1986.[1] Lindsay lair minangka aktris lan musisi.[1] Dhèwèké putri saka artis Dina Lohan.[1] Dhèwèké kalebu artis keturunan blèsteran Irlandia lan Italia.[1] Uripé sawisé dadi artis, ndadékaké uripé glamor lan bisa dipadhakaké karo Britney Spiers lan Paris Hilton.[1] Lindsay tau duwé gayutan kang rinaket karo artis-artis kondhang.[1] Lindsay tau kena masalah karo Paris Hilton amarga Paris Hilton nudhuh yèn Lindsay ngrebut pacaré kang jenengé Stravos.[1] Saliyané iku, Lindsay uga kekancanan karo Anna Faris, dhèwèké uga tau kena masalah karo penyanyi Hilary Duff amarga dianggep ngrebut pacaré, Aaron Carter.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Lindsay miwiti kariré nalika umur telung taun minangka modhèl ing Eileen Ford Agency.[2] Saka modhèl iku, dhèwèké mlebu ing punjul 60 stasiun TV, kaya ta panggon kanggo The Gap, Pizza Hut, Wendy's lan Jell-O (berlawanan Bill Cosby).[2] Lohan miwiti dhebut akting minangka aktris kaping telu ing taun 1996.[2] Dhèwèké minangka Ali Flower ing drama tèlèvisi Another Word ing taun 1964.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]