Letters to Juliet (filem 2010)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Letters to Juliet[1] ya iku filem komedi-omantis saka Amérika taun 2010 ding dibintangi déning Amanda Seyfried, Christopher Egan, Gael Garcia Bernal, Vanessa Redgrave, lan Fanco Nero. Filem kasebut disutradarani déning Gary Winick. Filem iki dirilis sacara teatrikal ing Amérika Lor ing tanggal 14 Mei 2010. Ide kanggo filem iki ya iku inspirasi saka buku non-fiksi taun 2006 kanthi irah-irahan Letters to Juliet déning Lise Friedman lan Ceil Friedman.[2]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Amanda Seyfried minangka Sophie Hal
  • Christopher Egan minangka Charlie Wyman
  • Vanessa Redgrave minangka Claire Smith-Wyman.
  • Franco Nero minangka Lorenzo Bartolini
  • Gael García Bernal minangka Victor
  • Luisa Ranieri minangka Isabella
  • Marina Massironi minangka Francesca
  • Lidia Biondi minangka Donatella
  • Milena Vukotic minangka Maria
  • Oliver Platt minangka Bobby
  • Daniel Baldock minangka Lorenzo Jr.
  • Stefano Guerrini minangka Lorenzo III
  • Ashley Lilley minangka Patricia
  • Fabio Testi minangka Count Lorenzo.
  • Luisa De Santis minangka Angelina, ibuné Isabella.

Rilis[besut | besut sumber]

Letters to Juliet nyithak untung domèstik $ 53,032,453 lan $ 79,181,750 ing donya. Filem iki mapan ing nomer telu sawisé Iron Man lan Robin Hood ing akhir minggu kapindo. Lan dikalahaké déning Shrek Forever After ing minggu sakbanjuré.

Soundtrack[besut | besut sumber]

  • " You Got Me " - Colbie Caillat
  • "Chianti Country"
  • "Verona" - Andy Georges
  • "Un Giorno Così" - 883
  • "Per Avere Te" - Franco Morselli
  • " Quando, Quando, Quando " - Laura Jane (minangka Lisa Jane) lan Chris Mann
  • "Variation On A Theme By Mozart" - saka The Magic Flute, Opus 9
  • "Sospesa" - Malika Ayane lan Pacifico
  • "Per Dimenticare" - Zero Assoluto
  • "Sono Bugiarda (I'm A Liar)" - Caterina Caselli
  • "Guarda Che Luna" - Fred Buscaglione
  • " Love Story " - Taylor Swift
  • " What If " - Colbie Caillat

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Costello, Elvis. (℗2006), The Juliet letters, XXI-21, OCLC 106569068, dijupuk 2019-05-13  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. McCaffery, Juliet; Merrifield, Juliet; Millican, Juliet (2007-01). Developing Adult Literacy. Oxford, United Kingdom: Oxfam Publishing. ISBN 9780855985967.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]