Lenga nilam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lisah Nilam punika asalipun saking taneman Nilam utawi dilem wonten basa jawinipun. Punika salah satunggaling komoditas ekspor unggulan ingkang dèrèng dipunkenal wonten Indonesia nanging sampun dipunkenal wonten pasar Internasional. Taneman nilam dipunbudidayakaken kanthi cara Setèk lan gampil tuwuh.[1]

Manfaat lan kagunan lisah nilam[besut | besut sumber]

Taneman nilam Pogostemon patchouli utawi asring dipunsebat Pogestemon Cablin Benth punika wujud taneman perdu wangi ingkang ronipun alus lan gagangipun segi sekawan ugi garing. Taneman puniki dipunsuling kanggé ngasilaken lisah nilam Potohouli oil ingkang kathah dipun-ginakaken kanggé kagiyatan [[Indhustri}}. Fungsi mliginipun lisah nilam inggih punika dados bahan baku pengikat Fiksatif saking komponèn kandhutan mliginipun inggih punika Patchouli alcohol dados bahan pengendali penerbang esteris kanggé wangèn-wangèn Parfum supaydos aroma wangi langkung dangu utawi awèt. Sanèsipun punika lisah nilam dipun-ginakaken dados salah satunggaling bahan campuran prodhuk Kosmetik antawisipun kanggé dhamel Sabun, Pasta gigi, Sampo, Lotion, Deodorant.manawi kanggé Industri panganan antawisipun kanggé essence utawi penambah rasa, manawi kanggé Farmasi kanggé damel obat Anti radhang, Anti fungsi, Anti gegremet, Afrodisiak, Anti-Inflamasi, Anti depresi, Anti Flogistik, lan Dekongestan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Mangun."Nilam".ISBN.Penebar Swadaya.Jakarta.(2005:7) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "buku1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda