Lenga motor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nambahake minyak motor ing mesin
Sampel minyak motor

Minyak motor, minyak mesin, utawa pelumas mesin minangka salah sawijining macem-macem zat sing kalebu minyak dasar sing ditambah karo macem-macem aditif, utamane aditif anti pakaian, deterjen, dispersan, lan, kanggo minyak multi-grade, improvisasi indeks viskositas . Minyak motor digunakake kanggo pelumasan mesin pembakaran internal . Fungsi utama minyak motor yaiku nyuda gesekan lan nyandhang bagean sing obah lan ngresiki mesin saka endhot (salah sawijining fungsi dispersan) lan varnis (deterjen). Uga netralake asam sing asale saka bahan bakar lan oksidasi pelumas (deterjen), nambah panyegelan dering piston, lan adhem mesin kanthi nggawa panas saka bagean sing obah. [1] Saliyane konstituensi dhasar sing kasebut ing ndhuwur, meh kabeh minyak pelumas ngemot penghambat korosi lan oksidasi. Minyak motor mung kasusun saka stok dhasar pelumas ing kasus minyak non- deterjen, utawa stok dhasar pelumas ditambah aditif kanggo nambah deterjen minyak, kinerja tekanan ekstrem, lan kemampuan kanggo nyegah korosi bagean mesin.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Klamman, Dieter, Lubricants and Related Products, Verlag Chemie, 1984, ISBN 0-89573-177-0