Lemon Tree

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lemon Tree
Lemon Tree poster.png
poster téater
DisutradaraniEran Riklis
DiprodhuseriEran Riklis
Ditulis déningEran Riklis, Suha Arraf
DibintangiHiam Abbass
Ali Suliman
Rona Lipaz-Michael
Doron Tavory
DimusikiHabib Shehadeh Hanna
SinématografiRainer Klusmann,
Dibesut déningTova Asher
Tanggal metu
2008
Suwéné
1 jam 46 menit
NagaraIsraèl, Jerman, Prancis
Kalarisan$7.092.104

Lemon Tree (Ibrani: עץ לימון - `etz limon utawa Arab: شجرة الليمون syajarat al-lîmûn) iku sawijining filem drama Israèl kang dirilis ing taun 2008. Film iki disutradarani Eran Riklis lan dibintangi déning Hiam Abbass, Ali Suliman, Danny Leshman, Rona Lipaz-Michael, Tarik Kopty, Amos Lavi, Lana Zreik and Amnon Wolf. Critané ya iku prakara sawijining rondha Palèstina kang nduwé kebon limo in tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dhèwèké banjur olèh masalah ukum sawisé olèh tangga anyar, ya iku Mantri Pertahanan Israèl. Carita iki jaréné dhedhasar kisah nyata prakara Shaul Mofaz, Mantri Pertahanan Israèl kang naté gègèran karo tanggané Wong Palèstina amarga Dines Intelijen Israèl negori wit-wit jaitun darbèn tanggané iki.[1]

Plot cekak[besut | besut sumber]

Mantri Pertahanan Israèl Navon (Doron Tavory) pindhah lan olèh omah anyar cedhak tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dinas Intelijen Israèl nggagas yèn kebon limoné tanggané, ya iku sawijining rondha Palèstina, Salma (Hiam Abbass), bisa kanggo ndhelik para téroris. Banjur ana rencana kanggo negori wit-wit limo iku. Salma sawisé iku nuntut Navon ing Pangadilan lan sawisé Mahkamah Agung Israèl. Salma diréwangi déning pangacarané Ziad Daud (Ali Suliman). Pihak-pihak kang katut terlibat antarané pers internasional lan Mira Navon, bojoné sang Mantri.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. (Chicago Tribune)

Pranala njaba[besut | besut sumber]