Lemon Tree

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lemon Tree
Lemon Tree poster.png
poster téater
Juru arah Eran Riklis
Juru gawé Eran Riklis
Juru tulis Eran Riklis, Suha Arraf
Juru paraga Hiam Abbass
Ali Suliman
Rona Lipaz-Michael
Doron Tavory
Juru musik Habib Shehadeh Hanna
Sinématografi Rainer Klusmann,
Juru besut Tova Asher
Tanggal babar
2008
Suwé
1 jam 46 menit
Nagara Israèl, Jerman, Prancis
Kalarisan $7.092.104

Lemon Tree (Ibrani: עץ לימון - `etz limon utawa Arab: شجرة الليمون syajarat al-lîmûn) iku sawijining film drama Israèl sing dirilis ing taun 2008. Film iki disutradarani déning Eran Riklis lan dibintangi déning Hiam Abbass, Ali Suliman, Danny Leshman, Rona Lipaz-Michael, Tarik Kopty, Amos Lavi, Lana Zreik and Amnon Wolf. Critané ya iku perkara sawijining rondha Palèstina sing nduwé kebon limo in tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dhèwèké banjur olèh masalah hukum sawisé olèh tangga anyar, ya iku Menteri Pertahanan Israèl. Crita iki konon adhedhasar kisah nyata perkara Shaul Mofaz, Menteri Pertahanan Israèl sing naté gègèran karo tanggané Wong Palèstina amerga Dines Intelijen Israèl negori wit-wit jaitun darbèn tanggané iki.[1]

Plot cekak[besut | besut sumber]

Menteri Pertahanan Israèl Navon (Doron Tavory) pindhah lan olèh omah anyar cedhak tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dinas Intelijen Israèl nggagas yèn kebon limoné tanggané, ya iku sawijining rondha Palèstina, Salma (Hiam Abbass), bisa kanggo ndhelik para téroris. Banjur ana rencana kanggo negori wit-wit limo iku. Salma sawisé iku nuntut Navon ing Pangadilan lan sawisé Mahkamah Agung Israèl. Salma diréwangi déning pangacarané Ziad Daud (Ali Suliman). Pihak-pihak sing katut terlibat antara liya pers internasional lan Mira Navon, bojoné sang Menteri.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ (Chicago Tribune)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lemon_Tree&oldid=985621"