Lemkivshchyna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong Lémko saka wewengkon Sanok macak nganggo sandhangan wong gunung saka Désa Mokre sachedaké Sanok, Polen
Papan prasasti ing basa Polen (kiwa) lan basa Ukraina

Lemkivshchyna utawa Lemkovyna (basa Polandia: Łemkowszczyzna; Rusyn: Лемковина/Lemkovyna; Basa Ukrania: Лемківщина Lemkivshchyna) ya iku wewengkon ing Éropah sing asliné didunungi déning wong Lémko. Sanajan wong Lémko iku mujudaké sawijining kelompok ètnik sing mirunggan, nanging wong-wong kasebut nganggep yèn dhèwèké iku minangka bagéyan saka masarakat Rusyn lan/utawa masarakat Ukraina. Wewengkoné Lemkovyna akèh nyrambahi  sadawaning tapel wates antarané Polen lan Slovakia tekan sawenèh pérangan kuloné Ukraina.