Lawuh Ing Ritual Jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lawuh Ing Ritual Jawa punika ugi kalebet ubo rampe kanggé sajen. Lawuh ingkang kanggé sajen punika ngancani sejen liyan upamané tumpeng. Lawuh ingkang dados sajen punika kanggé ngucap syukur manungsa kanggé Gusti ingkang paring urip. Ing kabudayan Jawa lawuh kanggé ubo rampe sajen punika upamané ingkung, pecel ayam, lan parem.