Lara Dutta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lara Dutta
Lara Dutta.jpg
Lara Dutta Bhupathi in 2009
Lair Lara Dutta
(1978-04-16) 16 April 1978 (umur 39)
Ghaziabad, Uttar Pradesh, India
Pakaryan Actress, model
Taun aktif 2001–present
Dhuwur 5 ft 8 in (1.73 m)"LARA DUTTA-PROFILE". Indiatimes. Dijupuk 30 July 2011. 
Bobot 58 kg (128 lb; 9.1 st)
Bojo Mahesh Bhupathi (2011–present)

Lara Dutta Bhupathi (लारा दत्ता भूपति; (1978-04-16) 16 April 1978 (umur 39)) aktris India.[1] Dhèwèké Duta UNFPA lan Miss Universe taun 2000.[1][2] dan di taun yang sama wakil India lain di kontès yang lain pula juga memenangkan kontès serupa, yaitu Priyanka Chopra yang dinobatkan menjadi Miss World dan Diya Mirza yang memenangkan Miss Asia Pacific ditahun yang sama dengannya.[1] Dhèwèké putri saka L.K. Dutta lan ibu Jennifer Puddi.[1] Dhèwèké duwé 2 sadulur, kakang wadon lan adhi wadon.

Dhèwèké uga duwé ponakan kang jenengé Nitin Sawhney kang nyambut gawené dadi DJ.[1] Kulawarga Dutta pindah maring Bangalore ning taun 1981.[1] Ning kana, dhèwèké ngerampungaké sekolahé ning St. Francis Xavier Girls’ High School lan Frank Anthony Public School.[1] Dhèwèké uga lulusan saka University of Mumbay.[1] Dhèwèké diwènèhi mahkota Miss Universe taun 2000 kang nggawa dhèwèké dadi duta UNFPA ning taun 2001.[1]

Lara tau duwé gayutan karo Derek Jeter, pemain New York Yankees nalika dhewekémanggon ning New York.[1] September 2010, Dhèwèké tunangan karo Mahesh Bhupathi, pemain tenis India.[2] Sakloron nikah tanggal 16 February 2011 ning Bandra.[2]

KARIR[besut | besut sumber]

Ning taun 1997, Lara meluni kontès kecantikan Miss Intercontinental lan dadi pemenang, ning taun 2000, dhèwèké meluni acara ning nagara asalé, Femina Miss India, saiki disebut Miss India Universe.[1] Dhèwèké mbintangi filem ARASATCHI ning taun 2002 lan filem ANDAAZ ning taun 2003.[1] Film ANDAAZ sukses lan anggawe dhèwèké menangaké Filmfare Best Femae Debut Award.[1] Film-filem kang tau dibintangi dhèwèké ya iku MASTY (2004), NO ENTRY (2005), PARTNER (2007), lan HOUSEFULL (2010).[1]

Ning taun 2006, dhèwèké mbintangi filem komedi kang judhulé BHAGAM BHAG.[1] Taun 2009 dhèwèké mbintangi filem BLUE, sawijining filem paling larang ning India.[1]

FILMOGRAFI[1][besut | besut sumber]

  • 2003

Andaaz dadi Kajal, Mumbai Se Aaya Mera Dost dadi Kesar

  • 2004

Khakee, Masti dadi Monica, Bardaasht dadi Advocate Payal, Arasatchi dadi Lara, Aan: Men at Work dadi Kiran

  • 2005

Insan dadi Meghna, Elaan dadi Sonia, Jurm dadi Sanjana Malhotra, Kaal dadi Ishika, No Entry dadi Kajal, Ek Ajnabee dadi Adult Anamika, Dosti: Friends Forever dadi Kajal

  • 2006

Zinda dadi Jenny Singh, Fanaa dadi Zeenat Special appearance, Alag, Bhagam Bhag dadi Munni/Nisha/Aditi

  • 2007

Jhoom Barabar Jhoom dadi Anaida Raza/Laila, Partner dadi Naina, Om Shanti Om dadi Lara

  • 2008

Jumbo dadi Sonia (suara), Rab Ne Bana Di Jodi,

  • 2009

Billu Barber dadi Bindiya, Satyameva Jeyathe, Do Knot Disturb dadi Dolly, Blue dadi Mona

  • 2010

Housefull dadi Hetal Patel

PRESTASI[besut | besut sumber]

  • 2004: Star Screen Award Most Promising Newcomer-Andaaz
  • 2004: Filmfare Best Female Debut Award-Andaaz

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q biografi Lara Dutta dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b c berita Lara Dutta dipununduh tanggal 21 Agustus 2011