Lampu Bang-jo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lampu bang-jo ing Prancis

Lampu Bang-jo, uga biyasa karan lampu setopan ya iku piranti kang kapasang ing simpangan dalan (protelon, prapatan) kanggo ngatur lakuné wong kang nyabrang lan kendharaan kang liwat ing dalan iku mau. Bangjo kang wiwitan dipasang ana ing kutha London, Enggris ing taun 1868. Racake bangjo ndueni lampu warna abang, kuning lan ijo minangka pralambang mandheg, waspada lan olèh mlaku. Amarga warna abang-ijo kang paling digatekake, mula lampu iki diarani lampu bangjo. Ing basa indonesia karan Lampu lalu lintas lan miturut Undhang-undhang nomer 22/2009 tentang Lalu lintas dan Angkudan Jalan karan piranti pemberi isyarat lalu lintas singkatane APILL

Uga delengen[besut | besut sumber]