Lamborghini Gallardo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lamborghini Gallardo
Lamborghini Gallardo LP560-4
Manufacturer Lamborghini
Prodhuksi 2003–present
[1][2]
Perakitan Sant'Agata Bolognese, Italy
Sing ndhisiki Lamborghini Jalpa
Klas Sports car
Jinis bodi 2-door coupé
2-door spyder
Rancangan Mid-engine, four-wheel drive
Mid-engine, rear wheel drive (Balboni Edition)
Mesin 5.0 L V10
5.2 L V10
Transmisi 6-speed manual
6-speed single clutch electrohydraulic manual transmission
Rodha 256 cm (100.8 in)
Dawa 431 cm (169.7 in)
Amba 190 cm (74.8 in)
Dhuwur 1.165 cm (458.7 in)
Spyder: 466 in (11,836.4 mm)
Curb weight 1.569 kg (3,459 lb)
Sing kagandhèng Audi R8
Lamborghini Concept S
Desain Luc Donckerwolke

Lamborghini Gallardo yaiku montor super saka Lamborghini.[2] Gallardo yaiku model Lamborghini sing laris sepanjang masa. Luwih saka 10.000 Gallardo digawe ing ing warsa 7 taun pisanan. Gallardo yaiku Lamborghini sing murah ing taun 2000an. Gallardo uga dijuluki bayi Lambo.[2] Gallardo saingan karo Ferrari 360, sing sawisé digantèkaké karo Ferrari F430, lan Ferrari 458 Italia.[2] Gallardo uga saingan karo McLaren MP4-12C,Porsche 911 GT2 (997),lan Mercedes-Benz SLS AMG.[2]

Spesifikasi Lamborghini Gallardo[sunting | sunting sumber]

Pabrikan Lamborghini ngluncurke generasi anyar sing diwenehi jeneng Lamborghini Gallardo LP570-4. Sumber ning Lamborghini dikutip saka autevolution, ngandakake mopbil sing didesain ning Ufficio Tecnico Lamborghini, Technical Departement Sant Agata, Italia iki sakliyane luwih entheng uga luwih nduweni tenaga ketimbang generasi sakdurunge Lamborghini Gallardo LP560-4.[3] Spesifikasi Lambotghini Gallardo sakdurunge. Lamborghini Gallardo sing mbiyen yaiku Lamborghini Gallardo LP560-4 sing diwenehi mesin kapasitas 5.200 cc,V10. Mesin kasebut bisa ngasilke tenaga nganti 560 tenaga jaran ing ubengan 8.000 rpm. Nganggo tenaga kaya ngene iki, mobil iki nduweni akselerasi 0-100 kilometer (km) bisa digayut nganti tempo 4 detik.[3] Konsumsi bahan bakare sak liter kanggo 4,8 km. Nanging, Gallardo iki isih bisa ngirit bahan bakar amarga diwenehi teknologi injeksing langsung.[3] Ing banter maksimal bisa nganthi 324 km per jam. Mangkene, Gallardo iki bisa disebut saingan abote Ferrari California lan Ferrari F430 Spyder. Ning, menawi dibandingke karo Lamborghini LP 560, suspensi generasi anyar Gallardo iki wis nglakoni panyempurnan. Piranti rem nganggo bahan bakar keramik uga dianyari, bentuk bodi luwih aerodinamis.[3] Semana uga spoiler ngarep.[3] Nanging, durung ana pretelan kang pas saka spesifikasi mesin, rega, uga wektu masarake mobil ning Trah Lamborghini iku. Namnung gambaran, generasi sakdurunge, Lamborghini Gallardo LP560 – 4 diadol USD588.000 utawa kira Rp5,64 miliar, ananging rega iku sifate namung off the road, durung kalebu Pajak Bea Balik Nama (BNN) lan sakpanunggalane.[3]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Audi 2006/07 annual report" (PDF). http://www.audi.de/etc/medialib/cms4imp/audi2/company/financial_information/pdf_0803.Par.0017.File.pdf. Retrieved 2011-06-02.
  2. ^ a b c d e (en)www.audi.de (diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e f (en)audi gb 2008 de finanz.pdf(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)