Lamborghini Gallardo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lamborghini Gallardo
Lamborghini Gallardo LP560-4
Manufacturer Lamborghini
Prodhuksi 2003–present
[1][2]
Perakitan Sant'Agata Bolognese, Italy
Sing ndhisiki Lamborghini Jalpa
Klas Sports car
Jinis bodi 2-door coupé
2-door spyder
Rancangan Mid-engine, four-wheel drive
Mid-engine, rear wheel drive (Balboni Edition)
Mesin 5.0 L V10
5.2 L V10
Transmisi 6-speed manual
6-speed single clutch electrohydraulic manual transmission
Rodha 256 cm (100.8 in)
Dawa 431 cm (169.7 in)
Amba 190 cm (74.8 in)
Dhuwur 116.5 cm (45.9 in)
Spyder: 46.6 in (1,183.6 mm)
Curb weight 1,569 kg (3,459 lb)
Sing kagandhèng Audi R8
Lamborghini Concept S
Desain Luc Donckerwolke

Lamborghini Gallardo ya iku montor super saka Lamborghini.[2] Gallardo ya iku model Lamborghini sing laris sepanjang masa. Luwih saka 10.000 Gallardo digawé ing ing warsa 7 taun pisanan. Gallardo ya iku Lamborghini sing murah ing taun 2000an. Gallardo uga dijuluki bayi Lambo.[2] Gallardo saingan karo Ferrari 360, sing sawisé digantèkaké karo Ferrari F430, lan Ferrari 458 Italia.[2] Gallardo uga saingan karo McLaren MP4-12C,Porsche 911 GT2 (997),lan Mercedes-Benz SLS AMG.[2]

Spesifikasi Lamborghini Gallardo[besut | besut sumber]

Pabrikan Lamborghini ngluncurke génerasi anyar sing dijenengi Lamborghini Gallardo LP570-4. Sumber ning Lamborghini dikutip saka autevolution, ngandakake mopbil sing didésain ning Ufficio Tecnico Lamborghini, Technical Departement Sant Agata, Italia iki saliyané luwih entheng uga luwih duwé tenaga ketimbang génerasi sadurungé Lamborghini Gallardo LP560-4.[3] Spesifikasi Lambotghini Gallardo sadurungé. Lamborghini Gallardo sing mbiyèn ya iku Lamborghini Gallardo LP560-4 sing diwènèhi mesin kapasitas 5.200 cc,V10. Mesin mau bisa ngasilke tenaga nganti 560 tenaga jaran ing ubengan 8.000 rpm. Nganggo tenaga kaya ngene iki, mobil iki duwé akselerasi 0-100 kilomèter (km) bisa digayut nganti tempo 4 detik.[3] Konsumsi bahan bakare sak liter kanggo 4,8 km. Nanging, Gallardo iki isih bisa ngirit bahan bakar amarga diwènèhi tèknologi injeksing langsung.[3] Ing banter maksimal bisa nganti 324 km per jam. Mangkene, Gallardo iki bisa disebut saingan abote Ferrari California lan Ferrari F430 Spyder. Ning, manawi dibandingke karo Lamborghini LP 560, suspensi génerasi anyar Gallardo iki wis nglakoni panyempurnan. Piranti rem nganggo bahan bakar keramik uga dianyari, wujud bodi luwih aerodinamis.[3] Semana uga spoiler ngarep.[3] Nanging, durung ana pretelan kang pas saka spesifikasi mesin, rega, uga wektu masarake mobil ning Trah Lamborghini iku. Namnung gambaran, génerasi sadurungé, Lamborghini Gallardo LP560 – 4 diadol USD588.000 utawa kira Rp5,64 miliar, ananging rega iku sipaté namung off the road, durung kalebu Pajak Bea Balik Nama (BNN) lan sakpanunggalane.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Audi 2006/07 annual report" (PDF). Dijupuk 2011-06-02. 
  2. ^ a b c d e www.audi.de (diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e f audi gb 2008 de finanz.pdf(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)