Lakon Raben/alap-alapan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lakon Raben utawa Alap-alapan ya iku jinising lakon kang nyeritakaké perkawinan antarané putri raja kaliyan pangèran utawa ksatria. Lakon perkawinan iki racaké diwiwiti kaliyan panjaluké calon mempelai wadon kang sinebut bebana, utawa diwiwiti kaliyan sayèmbara perang utawa sayèmbara pilih. Jinis lakon iki racaké dipentasaké wektu supitan utawa pista perkawinan. Kayata lakon : Parta Krama (Kawiné Arjuna lan Sembadra), Alap-alap Rukmini (Kawiné Kresna lan Rukmini), Kurupati Rabi (Kawiné Kurupati lan Banuwati), lsp.