Lakerda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lakerda
Hamsi lakerda.jpg
Lakerda
JinisMezze
Tlatah utawa prajaBalkans and Middle East
Woworan pokokPickled bonito
Panganan sairibCeviche
  Médhia: Lakerda

Lakerda minangka panganan bonito sing diasinake minangka mezze ing Balkan lan Timur Tengah . [1] [2] [3] Lakerda digawe saka pindah Bonito siji-taun-lawas liwat Bosporus utamané prized.

Gawe[besut | besut sumber]

Steak bonito diiseni, direndhem ing brine, banjur asin lan bobote udakara seminggu. Dheweke banjur siyap mangan, utawa bisa disimpen ing lenga zaitun. Kadhangkala, mackerel gedhe utawa tuna cilik digunakake tinimbang bonito.

Ing Yunani, lakerda biasane disedhiyakake minangka mezze, kanthi bawang sing diiris. Jus jeruk nipis lan minyak zaitun iku kalebu umum nanging ora dikritik. [4] Ing Turki biasane disajekake minangka mezze, kanthi irisan bawang bombay abang, minyak zaitun lan mrica ireng. Umume diiringi rakı .

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Clifford A. Wright (2003). Little Foods of the Mediterranean: 500 Fabulous Recipes for Antipasti, Tapas, Hors D'oeuvre, Meze, and More. Harvard Common Press. pp. 14–. ISBN 978-1-55832-227-1. Dibukak ing 7 April 2013.
  2. Donald Quataert (2000). Consumption Studies and the History of the Ottoman Empire, 1550-1992: An Introduction. SUNY Press. pp. 173–. ISBN 978-1-4384-1662-5. Dibukak ing 7 April 2013.
  3. Diane Kochilas, The Glorious Foods of Greece, 2001, ISBN 0-688-15457-3, p. 209 excerpt
  4. Diane Kochilas, The Glorious Foods of Greece, 2001, ISBN 0-688-15457-3, p. 209 excerpt