Kuwé apé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kue ape
Kue ape.jpg
Green-colored kue ape crispy pancake sold in Jakarta
Jeneng liyanéSerabi Jakarta, cucur tipis, kue tete (lit: "boobs cake")
JinisKue, pancake
AjanganSnack
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaJakarta, Nationwide
Hawa ajanganHot, warm or room temperature
Woworan pokokRice flour, Flour, sugar, pandan pasta
Buku masakan: Kue ape  Médhia: Kue ape

Ape Kue utawa serabi Jakarta (surem: Jakarta gaya serabi ) punika tradisional populer kue pancaké karo tengah alus lan alus diubengi karo lancip lan crispy crepes, umum ditemokaké minangka pangan populer werna ing Indonesia, utamané ing Jakarta lan kutha-kutha utama. Iki uga misuwur diarani kue cucur tipis (surem: cucur tipis), kang beda karo kue cucur kang luwih kenthel, lan uga diarani kue tetek (kue susu utawa boobscaké) amarga bentuk kang mirip puting. Amarga dianggep ora cocog kanggo nyebut 'tetek', umume wong Indonesia mung nyebut kue ape kaya kue "kue apa?" . Uga mirip banget karo serabi Solo .