Menyang kontèn

Kuwé Herman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Herman cake
JinisCake
Woworan pokokYeast, Sugar, Flour, Milk
Buku masakan: Herman cake  Médhia: Herman cake

Kue Herman (asring diarani Herman ) minangka 'kue persahabatan'. Kaya roti persahabatan Amish, wiwitan diwiwiti saben wong (kaya huruf rantai ) lan terus tuwuh amarga ngemot bakteri asam ragi lan laktat . [1] Siji pamula bisa, miturut teori, tetep tanpa wates. Bahan-bahan liyane sing dicampur yaiku susu, gula, glepung lan banyu anget. [2] Dheweke dadi populer ing taun 1970-an. [3]

Wiwitane Herman durung digawe adhem, lan lungguh ing meja kanggo sepuluh dina. [4] Wiwitan "ambegan" nalika ditutup kanthi andhuk teh lan ditinggalake ing meja kerja lan aduk sok-sok. Iki kedadeyan amarga ragi ing wiwitan Herman, nggawe campuran asring gelembung. [5] Adonan uga ambune bir amarga ragi.

Campuran Herman

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Löll, Christiane (31 July 2003). "Ein Kuchen namens Hermann". Stern . Dibukak ing 17 December 2012.
  2. Enfield, Lizzie (30 November 2011). "A friendship cake called Herman". Word of Mouth Blog. The Guardian. Dibukak ing 6 December 2012.
  3. Orr, Gillian (11 May 2012). "Home cooks revive a friendly Seventies fad to create a family tree of Herman cakes". The Independent. Dibukak ing 6 December 2012.
  4. Orr, Gillian (11 May 2012). "Home cooks revive a friendly Seventies fad to create a family tree of Herman cakes". The Independent. Dibukak ing 6 December 2012.
  5. Herman The German Friendship Cake