Kuku kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kancing cengkeh saka rusa roe ( Capreolus capreolus ), kanthi embun-embun sing misuwur

A kuku ( /ˈhf/ utawa /ˈhʊf/ ), hooves jamak ( /ˈhvz/ utawa /ˈhʊvz/ ) utawa hoofs /ˈhʊfs/, iku tip saka jempol saka ungulate mamalia, dikuwati dening nglukis lan mesum Keratin panutup. [1]

Artiodactyls minangka ungulate sing duwe driji sikil, tegese spesies kasebut duwe angka digit saben sikil. Ruminants, kanthi rong digit utama, minangka klompok paling gedhe. Tuladhane kalebu menjangan, bison, sapi, wedhus lan wedhus. [2] Perissodactyls mlaku ing sawetara jempol sikil. Tuladha mamalia perissodactyl yaiku jaran, badhak lan tapir. [3]

Bagean sagittal saka jaran liar.



</br> Jambon: jaringan alus;



</br> abu-abu cahya: balung;



</br> biru: tendon;



</br> abang: gedhong ;



</br> kuning: bantal digital;



</br> abu-abu peteng: kodhok;



</br> jeruk: tunggal;



</br> coklat: tembok

Trim pemotong motong lan ngrawat kuku sapi, biasane sapi biasa . Hoove bisa dipotong nganggo piso sing landhep nalika sapi dicegah lan dipanggon nganggo tali. Pemangkasan kuku profesional nggunakake grinding amba lan sawetara jinis truffing hoof supaya proses luwih cepet lan ora mbutuhake fisik ing trimmer kuku. Perapi kuku nggunakake mesin modern bisa nyukur luwih saka 10.000 sapi saben taun.[butuh sitiran] Perapi bentuk kuku kanggo nyedhiyakake permukaan bobot sing optimal. Kuku sing anyar sing ditata bisa diolah nganggo sulfat tembaga kanggo nyegah bosok sikil .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "the definition of hoof". Dictionary.com. Dibukak ing 2016-11-30.
  2. Keller, Anna; Clauss, Marcus; Muggli, Evelyne; Nuss, Karl (2009-07-15). "Even-toed but uneven in length: the digits of artiodactyls" (PDF). Zoology. 112 (4): 270–278. doi:10.1016/j.zool.2008.11.001. PMID 19386479.
  3. Holbrook, Luke T. (1999-09-01). "The Phylogeny and Classification of Tapiromorph Perissodactyls (Mammalia)". Cladistics (ing basa Inggris). 15 (3): 331–350. doi:10.1111/j.1096-0031.1999.tb00270.x. ISSN 1096-0031.