Kripik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kripik

Kripik iku salah sawijining nyamikan sing arupa irisan woh-wohan, pala kependhem, godhong-godhongan lan liya-liyané sing digorèng nganti garing.[1] Contoné yaiku kripik gedhang, kripik téla, kripik bayem, kripik témpé, kripik apel lan kripik-kripik liyané. Karebèn rasané gurih lan garing, adaté kripik kuwi digorèng nganggo glepung. Adaté kripik kuwi digorèng, nanging ana uga sing namung dipépé utawa digaringaké. Kripik kuwi adate duwe rasa asin, pedhes, legi, kecut lan gurih, nanging utawa camborané rasa-rasa mau.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kripik&oldid=851623"