Karajan Sindhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Krajaan Sindhu)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Karajan Sindhu utawi Karajan Widéha punika salah satunggaling karajan India kuna ingkang dipun pimpin dening Raja Janaka. Raja Janaka punika ramanipun Dewi Sita-garwanipun Rama. Karajan Widèha wonten gandhéng cénèngipun kaliyan Karajan Kosala, amargi rayinipun Rama nggarwa rayinipun Sita. Ibukuthanipun Widéha inggih punika Mithila, ananging sapunika wonten ing Janakpur- kutha ing sisih kidulipun Népal. Para panguasa wonten ing Widéha, asring dipun sebat Janakas. Wonten ing tradisi Hindu, Janakas punika anggadhahi pangertosan ulama ageng.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karajan_Sindhu&oldid=937303"