Karajan Sindhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Krajaan Sindhu)

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Karajan Sindhu utawi Karajan Widéha punika salah satunggaling karajan India kuna ingkang dipun pimpin déning Raja Janaka. Raja Janaka punika ramanipun Dewi Sita-garwanipun Rama. Karajan Widèha wonten gandhéng cénèngipun kaliyan Karajan Kosala, amargi rayinipun Rama nggarwa rayinipun Sita. Kutha krajannipun Widéha inggih punika Mithila, ananging sapunika wonten ing Janakpur- kutha ing sisih kidulipun Népal. Para panguasa wonten ing Widéha, asring dipun sebat Janakas. Wonten ing tradisi Hindu, Janakas punika anggadhahi pangertosan ulama ageng.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karajan_Sindhu&oldid=989424"