Karajan Sindhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Karajan Sindhu utawi Karajan Widéha punika salah satunggaling karajan India kuna ingkang dipunpimpin déning Raja Janaka. Raja Janaka punika ramanipun Dewi Sita-garwanipun Rama. Karajan Widèha wonten gandhéng cénèngipun kaliyan Karajan Kosala, amargi rayinipun Rama nggarwa rayinipun Sita. Kutha krajanipun Widéha inggih punika Mithila, nanging sapunika wonten ing Janakpur- kutha ing sisih kidulipun Népal. Para panguasa wonten ing Widéha, asring dipunsebat Janakas. Wonten ing tradisi Hindhu, Janakas punika gadhah pangertosan ulama ageng.