Kong: Skull Island

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kong: Skull Island
250px
Poster film Kong: Skull Island
DisutradaraniJordan Vogt-Roberts
DiprodhuseriMary Parent
Thomas Tull
Jon Jashni
Alex Garcia
DiskénariyoniDan Gilroy
Max Borenstein
Derek Connolly
Carita déningJohn Gatins
AdhedhasarKing Kong
déning Merian C. Cooper dan Edgar Wallace
DibintangiTom Hiddleston
Samuel L. Jackson
John Goodman
Brie Larson
Jing Tian
Toby Kebbell
John Ortiz
Corey Hawkins
Jason Mitchell
Shea Whigham
Thomas Mann
Terry Notary
John C. Reilly
DimusikiHenry Jackman
SinématografiLarry Fong
Dibesut déningRichard Pearson
Perusahaan
prodhuksi
Legendary Pictures
Tencent Pictures
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Fèbruari 28, 2017 (2017-02-28) (Cineworld Empire Leicester Square)
  • Maret 10, 2017 (2017-03-10) (Amerika Serikat)
Suwéné
118 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$185 juta[2]
Kalarisan$566,652,812[3]

Kong: Skull Island yaiku filem monster petualangan fantasi Amerika serikat taun 2017 sing disutradarani dening Jordan Vogt-Roberts lan digawe dening Mary Parent, Thomas Tull, Jon Jashni lan Alex Garcia. Manuskrip iki ditulis dening Dan Gilroy, Max Borenstein lan Derek Connolly, nalika crita ditulis dening John Gatins adhedhasar filem King Kong dening Merian C. Cooper lan Edgar Wallace. Juru paragane Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman, Brie Larson, Jing Tian, Toby Kebbell, John Ortiz, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Shea Whigham, Thomas Mann, Terry Notary lan John C. Reilly .

Film Kong: Skull Island minangka filem kolaboratif katelu Tom Hiddleston lan Samuel L. Jackson sawise film Thor and The Avengers . Filem kasebut wiwit tayang ing Cineworld Empire Leicester Square, London, tanggal 28 Februari 2017 [4][5] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 10 Maret 2017.[6][7] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Tom Hiddleston minangka James Conrad
  • Samuel L. Jackson minangka Preston Packard
  • John Goodman minangka William "Bill" Randa
  • Brie Larson minangka Mason Weaver
  • Jing Tian minangka San Lin
  • Toby Kebbell minangka Jack Chapman
  • John Ortiz minangka Victor Nieves
  • Corey Hawkins minangka Houston Brooks
  • Jason Mitchell minangka Glenn Mills
  • Shea Whigham minangka Earl Cole
  • Thomas Mann minangka Reg Slivko
  • Terry Notary as King Kong ( capture capture )
  • John C. Reilly minangka Hank Marlow
  • Eugene Cordero minangka Reles
  • Marc Evan Jackson minangka Steve Woodward
  • Richard Jenkins minangka senator Al Willis
  • Miyavi minangka Gunpei Ikari

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Kong: Skull Island nampa ulasan sekamjur kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 75%, miturut 335 ulasan, kanthi rating rata-rata 6.5 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 62 saka 100, adhedhasar 49 kritik, nuduhake "review apik".[9] Adhedhasar CinemaScore, film iki nampa nilai "B +" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[10]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Kong: Skull Island entuk $ 168,052,812 ing Amerika Utara lan $ 398.600.000 ing negara liya. Total penghasilan sing ditampa dening film iki mencapai $ 566,652,812, ngluwihi biaya produksi filem $ 185 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 61,025,472, nggayuh posisi paling dhuwur ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Kong: Skull Island (12A)". British Board of Film Classification. Dijupuk October 23, 2017. 
  2. "‘Kong: Skull Island’ Hopes To Leave Huge Footprint At Global B.O. In Face Of ‘Logan’s Wrath". Deadline.com. Dijupuk October 23, 2017. 
  3. a b c "Kong: Skull Island (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk October 23, 2017. 
  4. Thomas, Kate. "Brie Larson at Kong: Skull Island premiere in London | Daily Mail Online". Dailymail.co.uk. Dijupuk 2017-03-02. 
  5. "The European Premiere Of "Kong: Skull Island" – Arrivals Photos and Images | Getty Images". www.gettyimages.ca (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-03-03. 
  6. Ford, Rebecca (December 12, 2014). "Universal Pushes King Kong Film to 2017, Dates Great Wall Movie for 2016". hollywoodreporter.com. Dijupuk December 13, 2014. 
  7. Mark Hughes. "'Kong: Skull Island' Delivers King-Sized Action And Monster Thrills". Forbes. Dijupuk March 6, 2017. 
  8. "Kong: Skull Island (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 23, 2017. 
  9. "Kong: Skull Island reviews". Metacritic. Dijupuk October 23, 2017. 
  10. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]