Kiton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kiton Itali
IndhustriRuncit
Diyasa1968; 53 taun kapungkur (1968)
Napoli
Sing yasaCiro Paone dan Antonio Carola
Kantor gedhéArzano, Napoli, Itali
Tlatah lumadi
Di seluruh dunia
Wong kunci
Antonio De Matteis (CEO)
WijilPakaian, kasut, tali leher, tali pinggang.
Cacah karyawan
800
BabonCiro Paone SpA
Sana jaringankiton.com

Kiton didegake ing taun 1968, minangka merek dagang saka Ciro Paone SpA, perusahaan sing didegake ing taun 1956.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Merek Kiton didegake dening Ciro Paone ing Arzano, ing provinsi Napoli,[2] ing taun 1968 lan jeneng Kiton asale saka "chiton", tunik upacara sing digunakake dening wong Yunani kuno kanggo ndedonga marang dewa Olympus.[3]

Kumpeni[besut | besut sumber]

Amarga kualitas produksi sing dhuwur banget lan winates, merek iki uga dijuluki " klambi Ferrari ".[4] Pelanggan perusahaan kalebu Silvio Berlusconi lan George Clooney.[5][6] Kiton duwe limang pabrik, kabeh ing Italia.[7]

Deloken uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. New York Times, ed. (22 April 2014). "Naples, a Haven of Hand Work" (ing basa Inggris).
  2. esquire.com, ed. (28 Maret 2018). "Il futuro dell'eleganza è la comodità: lo dice Kiton" (ing basa Italia).
  3. la repubblica.it, ed. (23 April 2017). "Mi volevano a casa, sono diventata manager. Il riscatto nell'alta sartoria di Maria Giovanna Paone" (ing basa Italia).
  4. repubblica.it, ed. (25 November 2013). "Kiton, la Ferrari degli abiti che vende solo nei suoi "store"" (ing basa Italia).
  5. Pupia.tv, ed. (28 Maret 2010). "Il premier Berlusconi sceglie Kiton per il suo abbigliamento".
  6. finaest.com (ed.). "Kiton: Neapolitan garments of high quality and excellence" (ing basa Inggris).
  7. Il Mattino, ed. (14 April 2017). "Kiton, il successo di ago e filo" (ing basa Italia).