Ki Ageng Séla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Ageng Séla miturut Babad Tanah Jawi inggih salah sawijining muridipun Sunan Kalijaga. Ki Ageng Séla punika leluhuripun raja-raja Mataram. Miturut cariyosipun Ki Ageng Séla punika gadhah kesaktian ingkang ageng, inggih punika saged nyepeng bledhèg.

Ki Ageng Sela peputra cacah pitu lan sasampunipun sami krama banjur nama :

  1. Nyai Ageng Lurung Têngah
  2. Nyai Ageng Saba
  3. Nyai Ageng Bangsri
  4. Nyai Ageng Jati
  5. Nyai Ageng Patanèn
  6. Nyai Ageng Pakisdadu
  7. Kyai Ageng Ngenis[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Meinsma. Babad Tanah Djawi - 1874.