Ki Ageng Séla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Ageng Séla miturut Babad Tanah Jawi inggih salah sawijining muridipun Sunan Kalijaga. Ki Ageng Séla punika leluhuripun raja-raja Mataram. Miturut cariyosipun Ki Ageng Séla punika gadhah kesaktian ingkang ageng, inggih punika saged nyepeng bledhèg.