Khalid bin 'Abd al 'Aziz Al Su'ud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Khalid saka Arab Saudi

Khalid bin 'Abd al 'Aziz Al Su'ud (1912 - 13 Juni 1982) (basa Arab: خالد بن عبد العزيز) ya iku Raja Arab Saudi sawisé prastawa dipatenine Raja Faisal ya iku nalika taun 1975 nganti tekan dhèwèké mati taun 1982.[1] Khalid dilantik dadi Putra Makutha nalika taun 1965 sawisé kakang kandunge Muhammad bin Abdul Aziz Al Su'ud nolak kanggo didadikake raja.[1] Dhèwèké ora duwé minat marang babagan pulitik lan menehake kakuwasn pamaréntahan marang adhe tirine kang jenenge Putra Makutha Fahd.[1] Kanggo mengeti penyusunan manèh Majelis Mantri-Mantri ya iku nalika taun 1975, Raja Khalid banjur ngangkat Putra Makutha Fahd dadi Wakil Mahamantri.[2] Nalika ana ing taun 1976, Raja Khalid kapeksa kanggo lunga menyang Amérikah Sarékat kanggo golèk usada penyakit jantung kang diana ing awake.[2] Raja Khalid nakokake sawijining prakara menyang Présidhèn Jimmy Carter, Présidhèn Amérikah Sarékat nalika iku kanggo ngedol pesawat pejuang marang Arab Saudi kang digunakaké kanggo mbrantas kagiyatan kuminis kang ana ing kana.[2] Pengantaran pisanan enebelas wujud peasawat pejuang F-15 ana ing sangisore perjanjian karo Présidhèn Carter kang kadadéan nalika taun 1982.[2] Sapérangan pemerhati saka njaba nganggep senjata tradhisional lan kang wis suwé ora cocog manèh kanggo digunakaké ana ing Arab Saudi.[2] Panemu iki kanyata bener nalika sakurang-kurange ana 500 teroris kang nawan Masjidil Karam ana ing Kutha Mekah nalika tanggal 20 November 1979.[2] Dhèwèké nggawe putusan kanggo ngawa mlebu buruh asing menyang nagara kanggo mbantu pembangunan nagara.[2] Raja Khalid mati amarga serangan jantung.[2] dhèwèké diganteni déning Putera Makutha Fahd.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]