Keranda Kuntilanak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Keranda Kuntilanak
Keranda Kuntilanak.jpg
Poster filem Keranda Kuntilanak
Disutradarani Koya Pagayo
Diprodhuseri Gope T. Samtani
Dibintangi Zacky Zimah, Fiona Fachry, Tifany Jane, Anastasya Octavian, Yessa Lona, Indra Brotolaras, Munazat Radittya, Steven William
Dibabar déning Rapi Films
Tanggal metu
22 September 2011
Nagara Indonésia Indonésia

Keranda Kuntilanak [1] iku filem horor-komedi saka Indonésia kang kababar ing tanggal 22 September 2011. Film iki disutradarai déning Koya Pagayo, lan caritane tinulis déning Aldi Ks. Paraga ing filem iki ya iku Zaky Zimah, Fiona Fachry, Tifany Jane, Anastasya Octavian, Yessa Lona, Indra Brotolaras, Munazat Radittya, lan Steven William.[2]

Carita[besut | besut sumber]

Abby lan Ikke ora tau nyana yèn koste kang dhisike aman lan tentrem, ujug-ujug dadi medeni. Saben wengi, ana waé kadadéan aneh kang dialami déning dhèwèké. Cody, pacare Ikke, lan DJ, lanangan manis nanging lugu, kang asring mampir ing kost iku, uga ngalami kadadéan aneh.

Sawijining dina Steff teka dolan nemoni pacare, Abby. Steff kang dadi artis sinétron dadi daya tarik apa manèh kanggo Dj kang pancen péngin dadi artis. Nanging jebule tekané Steff uga diganggu.[3]

Nganti ing sawijining dina nalika Tasya, adhine Abby kang ayu, teka lan manggon bareng ing kana. Nanging sawisé manggon ing kost iku, Tasya malah weruh penampakan wong wadon kanthi rambut dawa kang asring nginthili dhèwèké. Tasya kang ora dianggep kaya bocah cilik, ora wani carita babagan iku menyang sapadha liyané.

Padhahal saben wong uga ngalami kaya mangkono. Nalika pungkasané salah siji iku dadi kurban, dadi stress nganti tekan mlebu rumah sakit. Wong-wong iku kudu tumindak, ora ana dalan liya kanggo ngeculake gangguan iku, kajaba lunga mlaku-mlaku.

Wong-wong iku akhire lunga menyang villa ing pinggir tlaga. Ngarep-ngarep kanthi lunga adoh saka kauripan saben dinane, kuntilanak iku ora bakalan ngganggu manèh. Nanging kasunyatane, wong-wong iku salah. Sosok kuntilanak iku péngin ngandhani, njaluk prakara kang sasuwéné iki dirahasiakake saka sapa waé. Yèn rahasia iki kabongkar, mula salah siji saka wong-wong iku bakalan dadi kurban.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia)boleh.com Keranda Kuntilanak (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
  2. (ing basa Indonésia)duniaboxoffice.com KERANDA KUNTILANAK (2011) (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
  3. (ing basa Indonésia)21cineplex.com KERANDA KUNTILANAK (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)