Keg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
50 liter DIN keg, cutaway .

A keg punika cilik tong minyak . Biasane, tong kayu digawe dening koper lan digunakake kanggo ngeterake barang kayata paku, bubuk mesiu, [1] lan macem-macem cairan.

Ing jaman saiki, tong asring digawe saka waja tahan karat. Umume digunakake kanggo nyimpen, ngangkut, lan nglayani bir . Omben -omben alkohol utawa non-alkohol liyane, uga karbon utawa non-karbon, bisa uga dipasang ing tong. Minuman karbonat umume ditekan supaya njaga karbon dioksida dadi larutan, nyegah minuman kasebut dadi rata.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Old Sturbridge Village FAQ". Diarsip saka sing asli ing 2012-03-14. Dibukak ing 2007-10-29.