Menyang kontèn

Keabasan Einsiedeln

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keabasan Einsiedeln
Kloster Einsiedeln
Keabasan Einsiedeln kapernah ing Canton of Schwyz
Keabasan Einsiedeln
Location within Canton of Schwyz#Switzerland
Keabasan Einsiedeln kapernah ing Switzerland
Keabasan Einsiedeln
Keabasan Einsiedeln (Switzerland)
Informasi biara
OrdoOrdo Santo Benediktus
Didegake934
Didedikasike marangMaria Bunda Eremit
KabiskopanKeabasan teritorial Einsiedeln
Tokoh
PangadhegEberhard saka Strasbourg
AbbasUrbanus Federer OSB
PriorKirilos Bürgi OSB
Wong penting gegandhenganSanto Meinrad
Arsitektur
ModelBaroque (1704/1721)
Situs
LokasiEinsiedeln, Kanton Schwyz, Switserlan
KoordinatKoordhinat: 47°07′36″N 08°45′5.3″E / 47.12667°N 8.751472°E / 47.12667; 8.751472
Akses publikdiijinke

Keabasan Einsiedeln (Jerman: Kloster Einsiedeln) yaiku monasteri Benediktin ing desa Einsiedeln, kanton Schwyz, Switserlan. Keabasan kasebut didedikasike marang Maria Bunda Eremit, gelar sing asale saka peristiwa pangadegane, kanggo penduduk kapisan saka wilayah kasebut yaiku eremit Santo Meinrad. Iki menika keabasan teritorial lan dudu bagean saka kabiskopan, sing gumantung marang biskop.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • URL ora tinemu. Tulung isinen URL ing kéné utawa tambahen siji ing Wikidata. (ing basa Basa Jerman)
  • Klosterarchiv Einsiedeln Archived 2014-08-13 at the Wayback Machine. (archives of the abbey) (ing basa Basa Jerman)
  • (ing basa Inggris) "Abbot Martin (Stephan) Werlen". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney.