Kampung Kristen (Yerusalem)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Christian Quarter
Gréja Makam Suci (1885)

Kampung Kristen utawa Christian Quarter (Basa Arab: حارة النصارى‎) iku siji saka patang padunungan ing jero témbok Kutha lawas Yerusalem, telu sing liyané ya iku Padunungan Muslim, Padunungan Yahudi lan Padunungan Armenia. Padunungan wong Kristen iki dumunung ing pojok lor-kulon ing sajeroning kutha lawas Yerusalem, wiwit saka Gerbang Anyar ing sisih lor, sadawaning témbok kulon nganti Gerbang Jaffa, sadawaning dalan Gerbang Jaffa – rute témbok kulon ing sisih kidul, wewatesan karo Padunugan Yahudi lan Padunungan Armenia nganti tekan Gerbang Damaskus ing sisih wétan. Ing padunungan iki ana kurang luwih 40 papan suci umat Kristinani. Antara liya dumunung ing panggonan iki ya iku Gréja Makam Suci utawa Church of the Holy Sepulchre, salah sawijining papan sing dianggep paling suci déning umat Kristen.

Wacan[besut | besut sumber]

  • David Croyanker' "Jerusalem - an architectural point of view", Keter Publishings, 1996.