Kamla Persad-Bissessar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kamla Persad-Bissesar

Kamla Persad-Bissessar; jeneng lair Kamla Susheila Persad,[1] lair 22 April 1952; umur 70 taun),[2] asring diarani nganggo inisiale KPB, yaiku pengacara lan pulitikus Trinidad lan Tobago sing dadi pimpinan oposisi Trinidad lan Tobago, pimpinan pulitik Kongres Nasional Manunggal lan Mahamantri Trinidad lan Tobago keenem saka 26 Mei 2010 nganti 9 September 2015. Ia menika Mahamantri, Jaksa Agung lan Pimpinan Oposisi wadon kapisan ing nagara kasebut,[3][4] wadon kapisan sing ngetuai Persemakmuran Bangsa-Bangsa[5] lan wadon kapisan keturunan Indhi sing dadi mahamantri saka nagara ing jaba Indhi lan wilayah Asia Kidul secara kaseluruhan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng auto1
  2. Sookraj, Radhica (26 May 2010). "Kamla came from humble beginnings". Trinidad and Tobago Guardian. Dibukak ing 27 May 2010.
  3. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 27 September 2013. Dibukak ing 25 May 2010.CS1 dandani: archived copy as title (link) PNM lose to Peoples Partnership in Trinidad elections 2010]. Ttgapers.com 24 May 2010.
  4. Skard, Torild (2014) "Kamla Persad-Bissessar" in Women of power – half a century of female presidents and prime ministers worldwide, Bristol: Policy Press ISBN 978-1-44731-578-0, pp. 271–3
  5. "Kamla makes call for keener focus on women". The Trinidad Guardian Newspaper. 13 March 2011. Dibukak ing 8 January 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • URL ora tinemu. Tulung isinen URL ing kéné utawa tambahen siji ing Wikidata.
  • Kamla's Karma – Anthony Milne, Trinidad Express 10 June 2002.
  • Biography from Nalis.