Kali Siak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Siak
Country Indonesia
State Riau
Districts Siak, Bengkalis, Rokan Hulu
City Pekanbaru
Mouth
 - elevation 0 ft (0 m)

Kali Siak iku sawijining kali kang dumunung ing provinsi Riau. Indonesia. Kali iki ana ing jalur pelayaran internasional. Ing pérangan hulu kali iki ana pabrik-pabrik klapa sawit. Sawijining kreteg, ya iku Kreteg Siak lagi digawé kanggo nyebrangi kali iki, nanging diprotes awit dhuwuré mung 23 mèter saéngga ngalang-alangi arus lalu lintas kapal tanker. Kaanan ing Kali Siak ora béda karo kaanan kali liyané kang lumrahé kena pencemaran lingkungan akibat aktivitas umum utawa anané limbah indhustri. Pencemaran ing Kali Siak wektu iki wis ana ing tataran mbebayani, malah atusan jinis iwak khas kali Siak wis ora tinemokaké manèh ing kali iki.[1].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pemprov Riau, Ratusan Spesies Khas Sungai Siak Punah

Pranala njaba[besut | besut sumber]