Kali Kuning

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kali Kuning
Lanzhou-rio-amarillo-d01.jpg
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéSegara Bohai
Dawané5464 km (3398 mi)
Zhongwen.svg Artikel iki ngandhut aksara Cina.
Tanpa dhukungan multibasa, manawa mung katon tandha pitakon, utawa kothak-kothak, lan dudu aksara Cina.

Kali Kuning utawa Huang He (Tionghoa: 黃河; Pinyin: Huáng Hé; kadhangkala cukup diarani "Kali" ing Cina kuna) iku sawijining kali kang nomer loro dawané ing nagara Cina (sawisé Kali Yangtze) lan nomer 6 paling dawa ing donya, ya iku dawané 5,464 kilomèter (3,398 mi).[1] Miwiti saka Gunung Bayankala ing Provinsi Qinghai ing nagara Cina sisih kulon, kali iki mili ngliwati 9 provinsi ing Cina tumuju Segara Bohai. Dhaérah ilèn Kali Kuning jembaré saka kulon mangétan watara 1900 km (1,180 mi) lan saka lor mangidul watara 1100 km (684 mi). Total jembaré watara 752,443 km² (290,520 mi²).

Anak Kali[besut | besut sumber]

Anak Kali Kuning antarané:

Rujukan lan wacan[besut | besut sumber]

  1. Sajarah Cina nyathet yèn Kali Kuning wis owah ilèné (course) ping 18
  • Sinclair, Kevin. 1987. The Yellow River: A 5000 Year Journey Through China. (Based on the television documentary). Child & Associates Publishing, Chatswood, Sydney, Australia. ISBN 0-86777-347-2
Kali Kuning

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

34°55′19″N 97°30′43″E / 34.92194°N 97.51194°E / 34.92194; 97.51194