Kali Kuning

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Kuning (Huang He,Huang Jiang)
Dhaérah ilèn Kali Kuning lan kutha wigati
Dhaérah ilèn Kali Kuning lan kutha wigati
Tuk Gunung Bayankala, Provinsi Qinghai
Sawangan Segara Bohai
Nagara sing diilèni Cina
Dawa 5464 km (3398 mi)
Dhuwur sumber 4500 m (14,765 ft)
Rata-rata debit 2,571 m³/s (90,808 ft³/s)
Tlatah ilèn kali 752 000 km²
Zhongwen.svg Artikel iki ngandhut aksara Cina.
Tanpa dhukungan multibasa, manawa mung katon tandha pitakon, utawa kothak-kothak, lan dudu aksara Cina.

Kali Kuning utawa Huang He (Cina: 黃河; pinyin: Huáng Hé; kadhangkala cukup diarani "Kali" ing Cina kuna) iku sawijining kali kang nomer loro dawané ing nagara Cina (sawisé Kali Yangtze) lan nomer 6 paling dawa ing donya, ya iku dawané 5,464 kilometer (3,398 mi).[1] Miwiti saka Gunung Bayankala ing Provinsi Qinghai ing nagara Cina sisih kulon, kali iki mili ngliwati 9 provinsi ing Cina tumuju Segara Bohai. Dhaérah ilèn Kali Kuning jembaré saka kulon mangétan watara 1900 km (1,180 mi) lan saka lor mangidul watara 1100 km (684 mi). Total jembaré watara 752,443 km² (290,520 mi²).

Anak Kali[besut | besut sumber]

Anak Kali Kuning antara liya:

Referensi lan wacan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sajarah Cina nyathet yèn Kali Kuning wis owah ilèné (course) ping 18
  • Sinclair, Kevin. 1987. The Yellow River: A 5000 Year Journey Through China. (Based on the television documentary). Child & Associates Publishing, Chatswood, Sydney, Australia. ISBN 0-86777-347-2
Kali Kuning

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

34°55′19″N 97°30′43″E / 34.92194°N 97.51194°E / 34.92194; 97.51194

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Kuning&oldid=984681"