Kali Gombak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Gombak
Kali Gombak (kiwa) tempur karo Kali Klang (tengen) ing Kuala Lumpur.
Kali Gombak (kiwa) tempur karo Kali Klang (tengen) ing Kuala Lumpur.
Tuk Gunung Bunga Buah
Sawangan Tempuran karo Kali Klang
Nagara sing diilèni Selangor lan Kuala Lumpur, Malaysia
Dawa 27 km[1]
Tlatah ilèn kali 122 km2[1]

Kali Gombak (cara Melayu: Sungai Gombak) iku kali sing ilèné ngliwati Selangor lan Kuala Lumpur ing Malaysia. Kali iki susukané Kali Klang. Kali Gombak purwané diarani Kali Lumpur, mula patempurané kali iki karo Kali Klang diarani Kuala Lumpur utawa Tempuran Lumpur sing banjur dadi purwané jeneng Kutha Kuala Lumpur.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b STORMWATER MANAGEMENT AND ROAD TUNNEL (SMART) An Underground Approach to Mitigating Flash Floods:[1] URL assessed on 21 October 2012
  2. Heritage Study of Muslim World