Kain mori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Foto wong mbathik ing kain mori.

Kain mori iku kain tenun awerna putih sing kagawé saka kapas lan racaké kanggo bahan kanggo gawé kain bathik. Ana rong jinis kain mori ya iku kain mori sing wis ngalami prosès pamutihan utawa bleaching lan kain mori sing durung diputihaké. Kain sing durung diputihaké diarani uga kain blacu. Kain mori tau uga populèr banget minangka bahan sandhangan ya iku nalika éra 1960-1970an. Saliyané minangka bahan kain bathik, bahan iki uga dipigunakaké ing antarané minangka kain saringan tahu, kain kafan lan kain layar.