Kacilakan nuklir Fukushima I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kacilakan nuklir Fukushima I
Satellite image on 16 March of the four damaged reactor buildings
Satellite image on 16 March of the four damaged reactor buildings
Tanggal 11 Maret 2011 (2011-03-11)–ongoing
Wektu 14:46 JST (05:46 UTC)
Location Ōkuma, Fukushima, Japan
Koordinat 37°25′17″N 141°1′57″E / 37.42139°N 141.03250°E / 37.42139; 141.03250
Asil INES Level 7 (ratings by Japanese authorities as of 11 April)
Lapuran kurban 37 with physical injuries,[1]
3 workers taken to hospital for radiation exposure
Pati 0 direct; 2 caused by physical injuries (bleeding) due to tsunami
{{{float_caption}}}
[[Image:|260px|Nuclear power plants of Japan]]

Kacilakan nuklir Fukushima I (福島第一原子力発電所事故Fukushima Dai-ichi) (Ngenani wuni iki pocapan) genshiryoku hatsudensho jiko}} iku rangkéan kadadéan kacilakan radhiasi nuklir sing kadadéan ing Réaktor nuklir Fukushima I, sawisé ana lindhu kanthi kakuwatan 9.0 lan tsunami Tōhoku ing tanggal 11 Maret 2011. Réaktor iku dumadi saka enem réaktor kapisah separate sing direksa déning Parusajan Listrik Tokyo (TEPCO).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng IAEAtsunami1

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:2011 Tōhoku earthquake and tsunami