Menyang kontèn

Kabiskopan Sakania–Kipushi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sakania–Kipushi

Dioecesis Sakaniensis-Kipushiensis
Lokasi
NagaraRepublik Demokratik Kongo
MetropolitanLubumbashi
Statistik
Amba40.000 km2 (15.444 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
203,995
109,975 (53.9%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGaston Kashala Ruwezi, S.D.B.

Kabiskopan Sakania–Kipushi (Latin: Sakanien(sis) – Kipushien(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha SakaniaKipushi, provinsi grejawi Lubumbashi, Republik Demokratik Kongo.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 12 Mei 1925: Didegake minangka Prefektur Apostolik Luapula Hulu saka Prefektur Apostolik Katanga
  • 14 November 1939: Dipromosike dadi Vikariat Apostolik Sakania
  • 10 November 1959: Dipromosike dadi Kabiskopan Sakania
  • 5 Maret 1977: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Sakania – Kipushi

Sumber[besut | besut sumber]