Kabiskopan Agung Tegucigalpa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Tegucigalpa

Archidioecesis Tegucigalpensis
23 Teguc Hauptpl.JPG
Catedral Metropolitana de San Miguel de Arcángel
Lokasi
NagaraHonduras
Provinsi grejawiTegucigalpa
Statistik
Amba15.167 km2 (5.856 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,801,000
1,550,000 (86.1%)
Paroki56
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké1561 (462 taun kepungkur)
KatedralKatedral Metropolitan Santo Malaikat Agung Mikael
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungOscar Andrés Rodríguez Maradiaga, S.D.B.
Biskop AuksilierJuan José Pineda Fasquelle, C.M.F.
Peta
Honduras - Arcidiocesi di Tegucigalpa.png

Kabiskopan Agung Tegucigalpa (didegake ing 1561, minangka Kabiskopan Comayagua) yaiku siji-sijine tahta Metropolitan ing Honduras, ning endi provinsi grejawi-ne kalebu kabeh nagara kasebut.

Tahta epikopal agunge menika Katedral sing didedikasike marang Santo Malaikat Agung Mikael (Catedral Metropolitana de San Miguel de Arcángel), ing ibu kutha nasional Tegucigalpa. Kabiskopan kasebut uga nduweni Basilika Minor, Biara Nasional: Basílica de Nuestra Señora de Suyapa, uga ing Tegucigalpa, lan Biara-Biara ing Yubelium Kasih Luar Biasa.

Provinsi grejawi Tegucigalpa[besut | besut sumber]

Tahta-tahta Sufragane menika:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • GCatholic - data for all sections
  • "Archdiocese of Tegucigalpa". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-02.

Koordhinat: 14°06′20″N 87°12′15″W / 14.1055°N 87.2042°W / 14.1055; -87.2042