Kabhanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kabhanti ya iku salah saji wujud pantun kang diciptakake déning Suku Muna. Tradhisi kanthi pangucapan pantun kang ana ing masarakat Suku Muna, Sulawesi Tenggara iki wis suwé ana ing Pulau Muna.
Kabhanti minangka tradisi mawa pangucapan pantun, kang diucapake dhéwé utawa wewalesan. Isi kabhanti lumrahé awujud pesan moral tumrap masarakat, nile keagamaan, pituduh panguripan/piwulang, katresnan, lan nile-nile budaya lan adat istiadat. Kabhanti biyasa diunekake déning sawijining pelantun kabhanti kang wis prigel.
Kabhanti minangka salah siji warisan/aset budaya tanah air. Nanging kabhanti saikine wis meh ilang amarga kurange génerasi mudha kang nyinaoni budaya iki. Kabhanti saikine mung bisa dionekake déning para pelantun kabhanti kang wis tuwa kang saya suwé saya suda.