Tradhisi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tradhisi utawa tradisi (basa Latin traditio; 'nerusaké') iku adat run-tumurun.[1] Tradhisi iku dadi sing arti sing prasaja dhéwé adat utawa kabiasan tartamtu sing wis dilakokaké wiwit suwé saka jaman mbiyèn lan wis dadi bagéan saka kauripaning sawijining klompok masarakat, biasané saka sawijining nagara, kabudayan, wektu utawa agama sing padha. Perkara sing paling dhasar saka sawijining tradhisi iku anané informasi sing diterusaké saka sawijining générasi marang générasi liyané, apa iku katulis apa ora katulis (sacara lisan). Amerga tanpa anané perkara iki, sawijining tradhisi bisa cures.

Étimologi lan définisi[besut | besut sumber]

Tembung tradhisi ing basa Jawa dijupuk saka basa Walanda traditie sing gilirané njupuk saka basa Prancis tradition lan asliné saka basa Latin traditio. Traditio iku wangun tembung aran saka tembung karya traderere utawa tradere lan tegesé "nyerahaké", "mènèhaké" utawa "mènèhaké kanggo disinggahaké".

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa. Kanisius 2001

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tradhisi&oldid=975823"