Joy (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Joy yaiku film biografi Amerika Serikat disutradarai dening David O. Russell lan digawe dening John Davis, Megan Ellison, Jonathan Gordon, Ken Mok lan David O. Russell. Naskah film iki ditulis dening David O. Russell, nalikane crita ditulis dening Annie Mumolo lan David O. Russell adhedhasar crita nyata Joy Mangano dadi pengusaha sukses ing juluran produk pengepel lantai.Juru paragane yaiku Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramírez, Diane Ladd, Virginia Madsen lan Isabella Rossellini .

Film Joy minangka film kolaborasi kaping papat Jennifer Lawrence lan Bradley Cooper sawisé Playbook Silver Linings, American Hustle lan Serena . Film iki uga minangka film kolaborasi kaping loro, Jennifer Lawrence lan Robert De Niro sawisé film Silver Linings Playbook . Film iki wiwit tayang ing Amerika Serikat tanggal 25 Desember 2015. Film kasebut ditampa kanthi ulasan beragam seka para juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jennifer Lawrence minangka Joy Mangano
    • Isabella Crovetti-Cramp minangka Joy Mangano sing enom
  • Robert De Niro minangka Rudy Mangano
  • Bradley Cooper minangka Neil Walker
  • Edgar Ramirez minangka Tony Miranne
  • Diane Ladd minangka Mimi
  • Dascha Polanco minangka Jackie
    • Emily Nunez minangka Jackie enom
  • Elisabeth Röhm minangka Peggy
    • Madison Wolfe minangka Peggy enom
  • Virginia Madsen minangka Terri Mangano
  • Isabella Rossellini minangka Trudy
  • Melissa Rivers minangka Joan Rivers
  • Donna Mills minangka Priscilla
  • Susan Lucci minangka Danica
  • Maurice Benard minangka Jared
  • Laura Wright minangka Clarinda
  • Alexander Cook minangka Bartholomew
  • Jimmy Jean-Louis minangka Toussaint
  • Drena De Niro minangka Cindy

Jawaban kritis[besut | besut sumber]

Film Joy pikantuk ulsan beragam seka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 59%, miturut 249 review, kanthi rating rata-rata 6.3 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film kasebut pikantuk nilai 56 saka 100, adhedhasar 48 kritik, nuduhake "review rata-rata".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "B +" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Joy pikantuk $ 56,451,232 ing Amerika Utara lan $ 44.682.827 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 101,134,059, ngluwihi biaya produksi film $ 60 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 17,015,168, ndadikake ing posisi kaping telu ing box office film.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "JOY (12A)". British Board of Film Classification. December 7, 2015. Dijupuk October 8, 2016. 
  2. McClintock, Pamela (December 22, 2015). "Making of 'Joy': How Jennifer Lawrence and David O. Russell Survived Endless Blizzards". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 8, 2016. 
  3. a b c "Joy (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk October 8, 2016. 
  4. "Joy (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 8, 2016. 
  5. "Joy reviews". Metacritic. Dijupuk October 8, 2016. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]