Jose Rizal Manua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jose Rizal Manua

Jose Rizal Manua lair ing Padang, Sumatera Barat, 14 September 1954, saiki umuré 61 taun) ya iku sawininé pujangga, lan uga kang gawé teater anak-anak, Teater Tanah Air, kang éntuk juara siji ing Festival Teater Anak-anak Dunia kang kaping 9 ing Lingen, Jerman, nalika tanggal 14-22 Juli 2006.[1] Kejaba iku uga juru main lan tukang isi swara ing filem.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Jose duwé bojo Nunum Raraswati, lan duwé anak lima ya iku:

  1. Shakti Harimurti (29),
  2. Sanca Khatulistiwa (26),
  3. Nuansa Ayu Jawadwipa (24),
  4. Nusa Kalimasada (21),
  5. Niken Flora Rinjani (17).[1]

Karier Seni[besut | besut sumber]

Pandhidhikan[besut | besut sumber]

Sarjana Seni saka Fakultas Teater, Institut Kesenian Jakarta (1986).[2]

Teater[besut | besut sumber]

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Bareng Teater Tanah Air (TTA) éntuk ''The Best Performance'' lan éntuk medali emas ing The Asia Pacific Festival of Children Theatre 2004, ing Toyama, Jepang.[2] TTA gawa lakon Bumi Ada di Tangan Anak-anak karya Danarto.[2]
  • Bareng Teater Tanah Air (TTA) éntuk 19 medali emas ing kabèh kategori ing Festival Teater Anak-anak Dunia ke-9, ing Lingen, Jerman.[2] Ing festival iki TTA gawa lakon Wow karya Putu Wijaya.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Jose Rizal(30 Juli 2011)
  2. a b c d e f Jose Rizal