John Styth Pemberton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dr. John Stith Pemberton
John Pemberton.jpg
John Stith Pemberton
Lair (1831-07-08)Juli 8, 1831
Knoxville, Georgia
Pati Agustus 16, 1888(1888-08-16) (umur 57)
Atlanta, Georgia
Linwood Cemetery ing Columbus, Georgia
Bangsa Flag of the United States.svg Amérika Sarékat
Pakaryan Ahli obat kimia
Kondhang awit Coca-Cola
Bojo Ann Eliza Clifford Lewis
Anak Charles Ney Pemberton
Wong tuwa James Clifford Pemberton, Martha L. Gant

Dr. John Stith Pemberton (8 Juli 183116 Agustus 1888) iku sing nyipta Coca-Cola. Panjenengané putra saka James Clifford Pemberton (lair 1803 ing North Carolina) lan Martha L. Worsham Gent (lair watara taun 1791 ing Virginia). Ombèn-ombèn sing ing tembé dadi Coca-Cola iku mulabukané ombèn-ombèn saka koka lan kacang kola kanggo nambani mumet.