John Styth Pemberton

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dr. John Stith Pemberton
John Stith Pemberton
Lair (1831-07-08)Juli 8, 1831
Knoxville, Georgia
Tilar donya Agustus 16, 1888(1888-08-16) (umur 57)
Atlanta, Georgia
Pasaréyan Linwood Cemetery ing Columbus, Georgia
Kabangsan Flag of the United States.svg Amérika Sarékat
Pagawéyan Ahli obat kimia
Dikawruhi amarga Coca-Cola
Garwa Ann Eliza Clifford Lewis
Anak Charles Ney Pemberton
Wong tuwa James Clifford Pemberton, Martha L. Gant

Dr. John Stith Pemberton (8 Juli 183116 Agustus 1888) iku panemu Coca-Cola. Panjenengané putrané James Clifford Pemberton (lair 1803 ing North Carolina) lan Martha L. Worsham Gent (lair watara taun 1791 ing Virginia). Panjenengané awalé gawé ombénan saka koka lan kacang kola kanggp ngobati lara sirah.